H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
30 Mayıs 2015

Web Sitenizin Müşteri İkna Teknikleri

Web tasarımda kullanıcıların ilgisini çekebilecek teknikler kullanmak faydalı olacaktır. Kullanıcının sizin sitenizi seçmesi için bir sebebi olması gerekiyor. Ona kendini orada ilginç öğeler ile özel hissettirseniz daha olumlu sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Resimde görüldüğü üzere yapılan tasarımda arka planda iddialı bir şekilde arabalar sıralanmış ve alt bölümde de 3 parçaya ayrılan öğeler olduğunu görmekteyiz. Alttaki öğeler farklı açılarda ve farklı sloganlarda olmaktadır. Kullanıcılar bu öğelerin üzerine tıkladıklarında daha geniş bir bilgi alabiliyorlar. Tasarımda aşırıya kaçılmadığı ve olması gerektiği kadar öğe kullanılmış. Kullanılan öğelerde gerekli düşünceyi en iyi şekillerde yansıtmış. Bu süreçte de ifade edilmek istenen aslında bu ve bunun gibi tasarımlardır.

İlk izlenimde bu süreçte önemli olacaktır. Örneğin bir e-ticaret sitesinde bahsedelim. Kullanıcı bir laptop almak için siteye girsin ve ekrana ilk baktığı zamanı değerlendirelim. Kimilerine göre ilk dikkat çeken şey özellikler kimilerine göre ise ilk dikkat çeken şeyler ise fiyat olmaktadır. Bunun için iyi bir düzenleme yapmak gerekmektedir. Örneğin pahalı bir bilgisayarı kullanıcıya çok itici göstermemek için ona bazı görsel düzenlemeler yapılabilir. Ona ait bazı tanıtım şablonları daha cazip hale getirilebilir. Fakat bu süreçte bu ve bunun gibi şeylerin yapılması aldatma amacına dayanmamalıdır. Sadece kullanıcıyı sürece daha iyi adapte etme amacına dayanmalıdır.

Resimde görülen öğe referanslar öğesini temsil etmektedir. Referanslar sayesinde kullanıcılar için bir sosyal referans olan bu öğeler sayesinde pazarlama süreçleri daha iyiye gidebilir. Örneğin sitenizde bir ürünün olduğunu düşünün. Kullanıcılar için böyle bir puanlama sistemi yaparak oylamasını isteyebilirsiniz. Bu oylamaların sonucunda da sonucu referanslarda gösterebilirsiniz. Kullanıcılar yeni bir ürün alacakken buna bakarak daha iyi değerlendirmeler yaparak alışverişlerini daha kararlı şekillerde yapabilirler. Bir e-ticaret sitesinde bu ve bunun gibi şeyler büyük önem düzeyine sahip olmaktadır. Diğer kullanıcıların, ürünler hakkındaki değerlendirmeler başka bir kullanıcıyı etkileyecektir. Ürün satın alırken de bu ve bunun gibi öğeler sayesinde kullanıcının kafasında soru işareti kalmaması da mümkün olacaktır.