H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
5 Mayıs 2017

Animasyonlarınızı Lezzetli Yapmanın 7 Yolu

Animasyon tarihi çizgi filmler ile bir başlangıç yapsa da günlük yaşantımızda birçok alanda karşımıza çıkmaktadır. Billboard reklamlarından tutun kullanmış olduğumuz internet sitelerine kadar her alanda animasyon grafiklerine yer verilmiştir. Animasyonu lezzetli yapmanın 7 yolu ise müşterilere sunulacak olan doğru alanlar, doğru grafik kullanımı ve doğru renk seçimleri olmaktadır. Yedi adımda animasyonu lezzetli hale getirelim ve bunu da sebepleri ile birlikte sıralayalım
Animasyon Renkleri
Renklerin bir bütün halde dans etmesi animasyonu daha lezzetli bir hale getirmektedir. Karmaşık renk uyumları ile dönen bir grafik animasyonu daha hoş bir görüntüye sahip etmemektedir. Daha güzel bir görünümü elde etmek adına bu dönüşlerde kir renk uyumuna dikkat etmeliyiz.
Animasyon oynama hızı
Animasyonların çok hızlı geçişleri insanlara daha doğru bir bilgiyi vermek yerine adeta onları hipnoz edecek şekilde rahatsızlık vermektedir. Bu yüzden de dönüş hızlarını grafik şeklimize göre doğru bir sürede tutmalıyız.
Animasyon nesne gerçekliği
Animasyonlarınızı yaparken bir nesneye benzetmek istiyorsanız eğer doğru bir şekilde uyum sağlayacak ve benzerlik payını bozmayacak şekilde sıralı dönüşleri gerçekleştirmek zorundasınız.
Kullanıcıyı bekletirken eğlence oluşturun
Web sitelerinde genelde kullanıcı bir şeyleri yüklerken ya da indirirken bekleme konusunda sıkılırlar ve özellikle de sayfa geçişlerinde ki animasyon Efektleri ile daha eğlenceli bir hale gelir. Bu yüzden de sitenizde ki bekleme süresini eğlenceli halde tuttuğunuz için kullanıcılar siteniz de daha çok zaman geçirirler.
Web site hatalarını eğlenceli hale getirmek
Genelde bulunamayan sayfalar ve sitede oluşan sorunlarla web sitelerin de hatalar verdiğin de kullanıcılara bu hata alanlarını eğlenceli halde gösterin ve iyileştirme konusunda kullanıcılara da imkân tanıyın. Genelde 404 sayfa hatası ile karşılaşılır ve burada eğlenceli alanı oluşturabilirsiniz.
Sonuçları sürprizlerle karşılayın
Siteniz içerisin de diyelim ki iletişim panelinden sizlere mesaj gönderiyorlar, burada mesaj gönderildikten sonra sadece mesajınız iletilmiştir yazısı yerine eğlenceli bir animasyonla bunu belirtebilirsiniz. Kullanıcılarınıza daha hoş bir sonucu oluşturursunuz.
Reklam alanlarını renklendirin
Site de yer alan reklam alanları kullanıcıları en çok sıkan noktalardan birisidir ve sizler bu reklam alanlarını eğlenceli bir animasyon çeşidi içerisinde tutarsanız daha fazla onların ilgisini çekecek ve reklamları tıklamaya teşvik ederek de daha fazla kazancınızı sağlayacaksınız.