H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
12 Kasım 2016

Büyük dönüşümler için formlar Optimize

Büyük kullanılabilirlik merkezleri her ne olursa olsun pazarlama otomasyonu yazılımı ne kadar gelişmiş ve etkili olsa da yeni nesil kampanyası mutlaka dönüşümler için dönüşüm formlarını gerektirir.

Genellikle, online müşteri deneyimi formu yapmak dönüşüm oluşturabilir.

Formlar kesinlikle kritik ve en büyük dönüşüm oranını ve en yüksek satış rakamlarını sağlamaktadır, büyük şirket haline gelebilmek ve mutlu patron olabilmek için formlar mutlaka optimize edilmelidir.

Bir iletişim formu, sipariş formu, etkinlik kaydı formu, abonelik kayıt formu, anket formu veya formun başka türlüsü olsun, formları daha etkili hale getirme ve daha fazla dönüşüm üretmek için formlara özel optimizasyonlar vardır.

Formlar optimize testlerinden geçirilerek ve yeniden optimize edilmelidir.

Dokuz form elemanları şunlardır:

1. Tanımlayıcı Formu Ad

Formun başlık formunun sonucunu açıklamak ve eylem fiiller kullanmalısınız.

2. Daha az Form Alanları

Burada yol gösterici ilke sadelik olmaktadır: alanları az sayıda ve çok daha iyi. Tabii ki, satış departmanı daha fazla bilgi istiyor, ancak bir pazarlamacı olarak, daha az alan görüntüleme ısrarı gerekir. Aslında, 40.000 açılış sayfası formları Hubspot çalışması, üç alanları ile form dört alanlar sayfaların neredeyse iki dönüşüm olduğunu gösterdi.

3. Güçlü Reklam Yazarlığı

Kelime seçimi bizim form dönüşümlerinde büyük bir fark yaratıyor. Bizim formlarda kullandığımız kelimeler değerini Covey seçmek ve böylece hedef kitleye uygun faydalı kelimelere odaklanmak gerekir. Her zaman hedef persona lens aracılığıyla formları görüntülemeyi ve sormaya unutmayın

Michael Aagaard, Kıdemli Dönüşüm Optimizasyonu Danışmanı ContentVerve, bu parlak örneği gösterir: bettingexpert.com için kurşun formda copywriting değiştirerek, kaydolma% 31 oranında artmıştır.

4. hissedilir CTA Düğmeler

Formunuz tipik dönüşüm yolunda son adım düğmesi olarak, genellikle form üzerinde son aşamada bulunmaktadır. Akıllıca kullan! Test et “Gönder” eylem çağrıları ile olanlar gibi yapmamanız olduğunu göstermektedir.

5. Mobil Uyumluluk

SpeckyBoy’ a göre, 2014 yılında ABD’de yetişkinlerin % 90ında cep telefonu vardı. Bunların ise % 58i sahip olduğu akıllı telefonlar ve % 42si ise tablet sahibi idi. 2014 yılında dünya çapında akıllı telefon sahipliği 1.75 Milyar oldu.

Diğer bir deyişle, akıllı telefonlar ve tabletler her yerde kullanılıyor görünüyorsun. İstatistiklere göre  hedeflediğiniz kitle segmenti türüne göre farklılık gösterse de, büyük ihtimalle ziyaretçilerinizin büyük bir çoğunluğu mobil cihazdan siteye erişmek istemektedir. Bu nedenle daha fazla müşteri kazanımı için sitenizi ve formları mobil cihazlar için optimize edilmiş olduğundan emin olun.

6. Tutucu Metin ve Etiketler

Tutucu metinleri form etiketleri değiştirmek için bir eğilim bulunmaktadır. Ancak, derinlemesine araştırmalar yapıldığında, bu tür kullanıcıların kısa süreli bellek veya daha az fark edilen alanlara zorlanma gibi birçok nedenlerden dolayı dönüşümlerin zararlı olduğunu göstermektedir.

Bu nedenle, mixplanel tarafından kullanılan bu formu gibi, yerine formlarda yer tutucu metnin alan etiketlerini, alanlar üzerinde yer etiketleri kullanın ve sola hizalamak gerekmektedir.

7. Inline Form Doğrulama

Hatalar oluştuğunda, hemen yanındaki alana hata ile bilgileri gösterir. inline doğrulama ile yardım bilgilerini görüntüler. Bu çalışma kullanıcıları, çünkü satır içi doğrulama daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor “hızlı, daha başarılı ve az hata eğilimi sayesinde daha memnun müşteriler ortaya çıkıyor.

8. Deney açılan

Ne zaman MarketingExperiments.com olanlar sürtünme oluşturulan alanları belirlemek için açılan karşı radyo düğmeleri test, “satış veya kayıt işleminde belirli bir elementin bir psikolojik direnci radyo düğmelerinin % 15 oranında açılan seçeneği geride bıraktığı ortaya çıktı.

9. Captcha vermek veya değil Captcha için…

captcha’lar güven sağlarken, spam, ve robot sorunlarını çözmek için oluşturulmasına rağmen, onlar istenmeyen sorunları  ve siteleri kullanmak sonucunda yönlendiren, istenmeyen durumları azaltmak için kullanılmaktadır.

Video uygulaması Animoto ile Captcha olmadan bir test yaptığında ve captcha kendi formundan da çıkarıldığında dönüşümlerde % 33 iyileştirme keşfetti.

Form duruma getirme Dönüşümleri Artırma

Optimize edilmiş formlar, bu dokuz unsur sayesinde sitenizin büyük ölçüde dönüşümlerini etkileyebilir. Ancak, hiçbir garantisi yoktur, bu yüzden onun online müşteri deneyimi etkilerini optimizeyi her eleman üzerinde mutlaka test edin. Dönüşüm oranları, çıkma oranları, zamanında ana sayfa, müşteri memnuniyeti, sevk etme gibi Optimizasyonlarınızın etkisini test edin.