H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
15 Nisan 2016

Etkili Dönüşüm Oranı Optimizasyonu için 7 UX İpuçları 

Maya Angelou adında cesur bir vizyoner 7 UX’in önemini anlatır.

Etkili dönüşüm oranı optimizasyon, 7 UX Kar artışı sağlamak için tasarlanmış sistemdir. UX’i somut kar dönüşüm oranları üzerinden almak daha yüksek satışa ve daha fazla üyeye yol açar. Etkili dönüşüm optimizasyonu 7 UX daha fazla ziyaretçi çekmek için tasarlanmıştır. Peki, ziyaretçi nasıl çekilir?

İşte bazı ipuçlarından yararlanabilirsiniz:

İyi bir izlenim için sayfanızın hızlı olması gerekiyor. Sayfa içinde ziyaretçilerin hızlı hareket etmesini sağlayan bağlantılar olmalıdır. Bu da sayfanızın değerini artırır. Ziyaretçilerinizin ilgisini çekmek için daha büyük görüntü, arka plan video, animasyonlar veya daha fazla içerik kullanın. Ziyaretçilerinizi teşvik edin.

Sayfanızın hizmet\telif hakkında bilgilendirme bulundurun. Ziyaretçilerinize bilgi vermek onların güvenini kazanmanızı sağlar. Onlara yardımcı olacak görseller bulundurun. Bu görsel yardımlar (aşağı işaret eden oklar, üst yarısı tam görüntü, vb) ve ilgi çekici içerik (ürünü tanıtır özlü Intro) ile yapılabilir.

Aşırı bilgiden kaçının.

Kat dönüşüm oranı üzerinde etkili olan CTA hiçbir etkiye sahip değildir. Ziyaretçi hazır olduğunda gizleme görüntüleme/düğme dönüştürme seçeneği vermemek gerekir. Önemli olan sorun çıkarmak değil, sorunu çözmektir. Ziyaretçi kendini kısa süre içinde güvende hissetmelidir. )  Ziyaretçinin süresini artırmak ve onları daha derin defterleri için zorlamak gerekir.

Basit ve tanıdık tasarımlarla ziyaretçilerin ilgisini çekebilirsiniz.

Sayfada ziyaretçilerinizin aşina olduğu, içeriğinizle uyumlu olan görselleri ve yazıları paylaşmanız ziyaretçilerin ilgisini çekeceği gibi işlerini de kolaylaştıracaktır.

Sayfa içerisinde gizlilik politikasının uyulmasına önem vermeniz güven kazanmanızı sağlar. Şartlar ve koşulların iyice okunup uyulması gerektiğini belirtmelisiniz.

Sony Xperia’nın açılış sayfasını ele alalım.

Büyük resimler harika görünüyor. Ciddi müşteriler dikkat ederek özellikleri tek tek incelediğinden sayfa daha özenlidir.

Metin ve görseller arasında denge ve uyum söz konusudur. Resim gerçek bilgiyi bastırmamalıdır. Ön planda bilgi olmalıdır. Tüketiciler bilgiye göre alışveriş yapmalıdır. Bu yüzden görseller yerine bilgiye ağırlık verilmelidir. İfade etmek istediğiniz kelimelerde numara değişikliği yapabilirsiniz. İtalik, normal ya da kalın metinler kullanabilirsiniz. Vurgu yapmak için doğru biçimlendirme tekniğini kullanabilirsiniz.