H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
1 Şubat 2018

Facebook’ta Reklamcılığa Nasıl Başlanır? Instant Articles Nedir

1,3 milyon kullanıcısı olan Facebook’un büyüklüğü tartışılmazdır. Büyük küçük çaplı işletmelerden tutunda bireysel kullanıcılara kadar herkese kapılarını açan Facebook, etkileşim açısından da kullanıcılara büyük avantajlar sağlayan platform haline gelmiştir.  Facebook platformunda instant articles  reklam sistemi de git gide diğer sosyal medya platformlarına göre daha geniş kapsamlı hale gelmeye başlamıştır. Bu nedenle büyük küçük tüm işletme ve markalar Facebook üzerinden ürün ya da hizmetlerinin reklamlarını vermektedirler.  Pekâlâ, Facebook üzerinden reklam nasıl verilir? Bu konuyu adım adım inceleyelim.

1.Reklam Türü Seçilmeli

Facebook sosyal medya platformu üzerinde reklam vermek için öncelikle Facebook ekranını sağ üst köşesinde bulunan küçük ok linkine tıklayıp, hemen ardından açılan menüden “Reklam Oluştur”  Linkine girilir. Karşınıza;  sayfa gönderisi sayfa etkileşim, sayfa beğenileri, internet sitesi tıklamaları, sitesi dönüşümleri, uygulama etkileşimleri ve uygulama yüklemeleri vs. reklam türleri yazan menü karşınıza olacaktır.

Hedef Kitlenizi Belirleyin

Facebook ‘ta reklam vermeden önce hedef kitlenizi belirlemeniz gerekiyor.  Yani burada vereceğiniz reklamı kimlere göstermek istediğinizi belirlemeniz gerekir. Burada aklınızda bulundurmanız temel nokta hedef kitleniniz doğru belirlerseniz reklam performansınız da o denli artış gösterir.  Hedef kitle belirlerken; konum, yaş, cinsiyet, dili, ilgi alanlar, davranışlar ve bağlantılar gibi durumları da göz önünde bulundurmanız gerekir. Tüm bu düzenlemeleri yaptıktan sonra da ekranın sağ tarafında yer alan hedef kitle tanıtım yaza linke tıklayarak hedef kitlenizin ayrıntılarını görebilirsiniz. Bu seçenekte hedef kitlenizin ayarına bakabilir ve erişim sayınızı görebilirsiniz.

Reklam Hesabı Açın, Bütçenizi ve Sürenizi Ayarlayın.

  Facebook’ta reklam açarken reklama ayıracağınız bütçenizi, reklam sürenizi ve reklam setinizi tanımlamanız gerekiyor. Reklam hesabınızın hangi ülkede olduğunu,   reklam hesabınızın para biriminizi ve zaman dilimini, reklam seti adınızı bütçenizi ve planınızı belirlemeniz gerekiyor. Burada dikkat etmeniz gereken önemli detaylar zaman diliminizi Türkiye zaman dilimine göre ayarlamanızdır. Eğer daha önce reklam hesabınız varda zaman diliminizi Türkiye zaman dilimine ayarlayamıyorsanız zaman diliminizi GMT-8’e ayarlamanız gerekir.

Bağlantı ve Metin Seçimi 

Bağlantı ve metin secimi alanında da metin ya da reklama tıklandığından erişebilecek bağlantıyı seçmeniz gerekiyor.  Bu reklam önizleminizi de bu bölümde yapabileceksiniz.  Metin linkine tıkladığınız zaman vereceğiniz reklamın açıklaması yazacaksınız. Başlık linkinde ise reklamınız da görülecek bağlığı belirmeniz gerekir. Açılacak görünüm linkinde de reklamınıza tıklandığı zaman kullanan kişini yönleneceği alanı seçmeniz gerekir. Sayfanın hemen sağ alt tarafından bulunan bölümde ise vereceğiniz reklamın haber kaynağı il mobil haber kaynağı ve reklamın sağ üst bölümünde nasıl göründüğünü inceleyebilirsiniz.

Sipariş Tamamlama

Yularcıda verilen tüm düzenlemeleri girdikten sonra yapmanız gereken tek şey altta yazılı bulunan Siparişe göz at” linkine tıklayıp kontrollerinizi tamamladıktan sonra “Sipariş ver” linki ile ödeme bölümüne gelip ödemenizi yapabilirsiniz. Tüm işlemleriniz bittikten sonra reklamını Facebook ekibi tarafından değerlendirmeye alınır.  Platforma uygun olmayan durumlar olması durumunda size bildirim gönderilir.