H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
17 Mayıs 2015

İşte Üç Facebook Algoritma Güncellemeleri

Facebook sosyal medya denildiğinde ilk akla gelen isimlerden birisi olmaktadır. Kullanım olarak bakıldığında 1 milyardan fazla kullanıcısı olan facebook bir yeni güncelleme daha yaptı. Bu güncelleme sayesinde kullanıcılara daha iyi bir yapı sunmanın yanında daha bilgili sürecide beraberinde getirmektedir. Kişisel veya ticari kullanım açısından bakıldığında büyük oranda fayda sağlayan facebook bu tip güncellemeler sayesinde kullanıcılarına daha iyi bir süreç sunmaktadır. Sadece bu alanlarda değil reklam ve tanıtım alanlarında da çalışmaları bulunan facebook işletmeler içinde verimli süreçler sunmaktadır. Bu sayede işletmeler kullanıcıları ile sosyal medya bağlantıları sayesinde daha verimli süreçlere ulaşmaktadır.

Facebook’un ilk yaptığı güncellemeye baktığımız zaman haber kaynağı olmaktadır. Haber kaynağı sayesinde arkadaşlarımızın hareketlerini gözlemleyerek bunun yanında daha fazla bilgi almak mümkün olmaktadır. Süreç içerisinde facebook daha fazla bilgi alınması için yeni bir güncelleme yaptı. Aynı kaynaktan daha fazla bilgi almak için kullanıcılar hakkında sürekli bir veri döngüsü olacaktır. Sistematik bir şekilde ilerleyen bu döngü arkadaşlarınızla ilgili daha ayrıntılı bilgi verecektir. Bu kişisel kullanımlarda olduğu kadar ticari kullanımlarda da büyük oranda fayda sağlayacaktır. Kullanıcılar hakkında daha fazla bilgi edinmek daha iyi bir sürece işaret olacaktır ticari kullanımlar için. Daha fazla müşteri odaklı olmak için bu ve bunun gibi işlemler iyi olacaktır.

İkinci güncelleme ise paylaşıla içeriklere ne zaman beğeni ve yorum aldığı gibi daha ayrıntılı bir süreci beraberinde getirmektedir. Örneğin bir fotoğraf yüklediniz. Bu fotoğraf ilk yüklendiği zaman daha başlarda ve daha popüler olmaktadır. Kullanıcılar bu fotoğrafı rahat bir şekilde görebiliyor. Fakat üzerinden zaman geçtikçe fotoğrafın etkileşimi daha da azalıyor. Facebook bu sistemi, belirli algoritmalar sayesinde yayınlanan fotoğrafları sadece ilk zamanlarda popüler olarak ayarlamıştır. Aynı şekilde story bumping içinde aynı açıklamayı yapan facebook bu süreçte büyük bir değişimin yaşanmayacağını belirtmiştir. Fakat sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda dijital alanda çalışmalar yapan pazarlamacıların yakın bir takipte olması gerekiyor. Yapılan güncellemeler pazarlama süreci açısından önem teşkil ediyor.

Yapılan güncellemeler ise daha ayrıntılı bir süreci işaret etmektedir. Kullanıcılar arasında olan etkileşimlerin daha iyi bir şekilde yapılması ve daha ayrıntılı bir yapıyı ifade etmektedir. News feed yani haber kaynağına yapılan bu güncellemelerden sonra ortaya çıkacak olan durumlardan birisi ise çok fazla yorum ve beğeni almış öğeler bu süreçte daha etkin olacaktır. Bu beğenileri daha kısa sürelerde almış olan gönderiler, daha fazla tercih edilen gönderme biçimleri, güncel konular hakkında paylaşılan gönderiler, link yapısına sahip olan gönderiler, facebook’ta uzun bir süre boyunca görüntülenmiş içerikler, etiketlenen gönderiler, tam profil bilgisi veren gönderiler vs. bu süreçte daha etkin olacaktır.