H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
9 Mart 2015

Markalar Neden İnfografiye ihtiyaç Duyarlar

İnfografi bilgi ve görsel öğelerin birleştirilerek ortaya daha iyi bir şekilde algılanan öğeleri çıkarılması olmaktadır. Bir web sitesinde de en çok ihtiyaç duyulan şeylerden birisi de işte bu olmaktadır. Site yapısı ne kadar açık ve anlaşılır bir şekilde olursa o kadar geniş kitlelere ulaşmak mümkün olmaktadır. Özellikle haber siteleri ve e-ticaret siteleri için ideal çözümler sunan infografi sayesinde daha verimli süreçlere sahip olunacaktır. Grafikler ilginin bilgilendirmelerin birleşimi ile bilgi görsellerle ifade edilerek kullanıcıların algılarında daha iyi bir şekilde anlaşılma meydana gelecektir. İçeriği daha iyi anlayan ve odaklanan kullanıcı da sürekli olarak sitenizi ziyaret edecektir.

Web tasarımlarına bakıldığında bir metin var ise yanında görsel öğeler de koyulur ki metin hakkında görsel bir şeyler oluşsun. Bu sayede metin daha iyi bir şekilde algılanmaktadır. Bu sayede metin ve grafikler birleştirilerek yani infografiler yapılarak daha iyi bir şekilde sonuçlanmalar mümkün olacaktır. Farklılık kazanmak için çok büyük bir önem teşkil eden bu öğe sayesinde daha iyi süreçlere sahip olmak mümkün olacaktır. Daha fazla dikkat çekerek rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Daha etkili ve daha verimli olan bu öğeler sayesinde sitenize daha geniş bir müşteri kitlesi kazandırabilirsiniz. Bunun yanında infografiler daha akılda kalıcı olmaktadır. Unutulmaları da daha zor olacaktır.

Kolay anlaşılır bir yapıya sahip olması ile dikkat çeken bu öğeler uzun bir metine ait verilecek olan bir bilgiye daha kısa sürelerde veya tek hamlede verebilir. Böylece daha kalıcı bir eser niteliği kazanan içerikler ile daha verimli bir sürece sahip olunabilir. Markalar infografiye çok büyük bir ihtiyaç duyarlar. Pazarlanan ürünün görsel özellikleri çok etkili olmaktadır. Ne kadar bilgi verici bir metin oluşturulsa bile bunun yanında da infografiye de çok büyük bir ihtiyaç duyulacaktır. Bu sayede kullanıcılar ürünün daha etkili bir biçimde inceleme imkanına sahip olacaklardır. Kullanıcıların daha etkili bir şekilde inceleme yapmaları da pazarlama süreçlerini olumlu yönde etkileyecektir. Kafasında herhangi bir soru işareti kalmadan alışverişi yapabilecektir.

Bilginin gelişmesi ile grafiklerde aynı oranda gelişim gösterdi. Artık sadece bilgi değil onun görsel bir öğe ile de ifade edilmesi çok büyük bir önem teşkil eder hale geldi. Markalar bu gelişimi iyi bir şekilde takip ettiğinde ise ortaya daha iyi bir yapı çıkmaktadır. Bu sayede ürünler daha iyi bir şekilde pazarlanacaktır. Ürünün görsel bir resmi olmasının yanında onun özellikleri de bu resmin üzerinde de belirtildiği takdirde kullanıcı herhangi bir yazı okumak zorunda kalmayacaktır. Bu sayede zamandan tasarruf etmekte mümkün olacaktır. Buda daha iyi bir iş akışı sağlayacaktır ve bunun yanında da maddi açıdan da tasarruflar yapılacaktır.