H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
2 Ocak 2015

Markamızı Neden Duygusal Bir Düzene Getirmeliyiz

Markanızın duygusal özelliklerinin artırarak daha geniş kitlelere seslenebilirsiniz. İnsan ihtiyaçlarının sürekli olduğu günümüzde duygusal bir marka imajı da çok önemli olmaktadır.markamizi-neden-duygusa-bir-duzene-gertirmeliyiz İnsanların sizi tercih ederken verecekleri kararlar veya sizden bir ürün satın alırken zihinsel sınırlar içinde karar vereceklerinin göz önünde bulundurursak markanız için duygusal bir imajın önemi yadsınamaz. Bu alışveriş sürecinde olduğu gibi yapılan reklam ve kampanyalarda da etkili olmaktadır. Bir reklam yayınlarken müşteriye vermek istediğinizi daha duygusal bir yapıda vermeniz daha faydalı olacaktır. Beğenilen reklamlar müşteri potansiyeli olarak size geri dönüşlerin olmasını sağlayacaktır. Bunun için de markanızın iyi bir şekilde duygusal bir düzene getirilmesi gerekmektedir.
Yapılan araştırmalara göre insan zihninde duygular bilinçaltında sürekli karşılaştırmalara veya diğer ayırt etme gibi işlemlere dâhil olmaktadır. Yani herhangi bir müşteri sizin ürünleriniz hakkında karşılaştırma yaparken duygusallığından da yararlanacaktır. Herhangi bir ürünün rengi, boyutu, kalitesi, fayda düzeyi gibi kriterler duygusal boyutlardan geçecektir. Buda müşterinin karar verme sürecini etkileyecektir. Müşteriniz alışveriş yaparken sizin duygusal imajınızı gördüğü zaman içindeki duygusal yön tetiklenecektir ve bu sayede de daha verimli bir müşteri kitlesi ve daha geniş müşteri kitlelerine ulaşmak mümkün olabilecektir. Hiçbir ayrıntı göz ardı edilmeden gereken düzenlemeler özenli bir şekilde yapılmalıdır. Aksi takdirde zihinsel faaliyetlerde işlemler anlık olacağından yapılan çalışmalardan da verim alınmayabilir.
İnsanlar duygusal varlıklardır. Günlük hayatımızda yaptığımız her işlemde duygularımızdan yardım almaktayız. Firma imajı da duygusal bir imajı benimseyerek müşterilerini daha mutlu ve iyi hissettirebilirler. Bu sayede potansiyel müşteri kitlesini daha da artırıp geniş kitlelere seslenmeleri mümkün olabilecektir.
Örneğin Coca Cola’nın güvenlik kameralarında bir örnek verilebilir. Bu güvenlik kameraları insanların mutlu anlarını kaydedip bir şekilde düzenlenerek ilgi çekici bir kalıba sokularak imajına duygusallığı da eklemektedir. Bu ve bunun gibi faaliyetlerin sonucunda daha iyi bir noktaya gelmeyi başarmıştır. Bunun gibi yapılan çalışmalar firmanızın daha duygusal bir imaj kazanmasını sağlayacaktır. Bu da sizlere geniş müşteri kitleleri olarak geri dönecektir.
Firmanızda müşterileriniz de aranızda kuracağınız sıcak bir bağlantı duygusallık imajınızı daha da geliştirecektir. En basitinden bir yarışma sonucu seçilen bir müşteri ile özel olarak ilgilenmek bile bu kapsamın içine girmektedir. Ona kendini özel hissettirerek daha iyi ilişkiler kurabilirsiniz. Bu sayede ağızdan ağza reklam ve pazarlama ile daha geniş müşteri kitlesine sahip olacaksınız.
Ürünlerinizin reklamlarını yaparken kullanılan sloganlar bile bu alanda çok büyük bir önem teşkil etmektedir. En basitinde Coca Cola’nın şişelerine yazdığı arkadaşlarım, ailem veya yazılan özel isimleri gibi öğeler daha duygusal bir imaj oluşturmaktadır. Müşteriler bu ve bunun gibi öğelerle daha sıcak ve içten bir bağlantı kurabiliyorlar.