H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
10 Mart 2014

Mobil Cihazlar ve İnternetin Değişimi Üzerine

İnternet hayatımıza girdiğinde hantal bilgisayarlar ve çok da hızlı olmayan işlemcilerle hayatımıza devam ediyorduk. İşlemciler çok hızlı değildi çünkü zaten internet hızı da çok yüksek değildi. İnternet üzerinden bir medya indirmek ya da izlemek o günlerde hayaldi. Daha çok depolama araçları ile medyalar taşınır ve internete bağımlılık bu seviyede değildi. Bu araçlar üzerinden paylaşımlar yapılır ve korsan piyasası daha çok fiziksel olarak elden ele dağılma şeklindeydi.

Bu durumlar sanki bize 100 yıl önce gerçekleşmiş gibi geliyor ama o kadar da uzak değil. Çünkü bu durumlar insanların hayatlarını inanılmaz şekilde etkilemişti. Günümüze yavaş yavaş yaklaştığımızda ülkemizde aslında en önemli değişimlerden biri geniş bant internet bağlantısının hayatımıza girmesiyle oldu. Sürekli bağlantı ve internet hızının artması bizi inanılmaz şekilde etkiledi. Artık internete bağlanıp bir süre sonra interneti kesmek gibi bir derdimiz yoktu. İnternete bağlanınca telefonun meşgul etme derdi tamamen sona ermişti. Bundan hareketle herkes yaptıkları konusunda çok özgür hissediyordu kendini. Medya konusunda da gittikçe kaliteler artıyor ve internet üzerinden indirme çağı gittikçe yaygınlaşıyordu. Bundan böyle elde edilecek her şey büyük bir konu olarak hayatımızın merkezine oturuyordu. İnternetin süreklileşmesi ve ardından artan hız ile her şey hiç olmadığı gibi değişiyordu.

Bunu bire bir yaşayan bir nesil olarak değişim rüzgarı o günlerde bir başka esiyordu. Bunla birlikte hız arttı ve en son olarak yaşadığımız noktaya geldi. Gsm hatları üzerinden internete bağlanma yani sürekli ve kesintisiz olarak mobil dünyada da internetin varlığıydı. Bu durum her şeyi alt üst etti. Çünkü mobil cihazlar ve elde ettikleri olağanüstü hızlar artık hayatları değiştirmekle kalmıyor alt üst ediyordu. Yani basit bir web sitesi ile başlayan bu yolculuk artık inanılmaz noktalara varmıştı. Web tasarımı da bu noktada çok farklı haller almıştı. İnsanlar elde ettiklerini bir başkasıyla paylaşmak konusunda inanılmaz tecrübeler elde etmekteler ve hayatları çok güzel yerlere gelmekte. Bu konuda da gelişim her zaman üst seviyede sürmekte.