H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
25 Mayıs 2015

Modern E-Mail Pazarlama Sanatı

E-posta pazarlama hizmetleri e-ticaret gibi platformların yaygınlaşması ile birlikte daha da popüler olmuştur. Bu süreç içerisinde yapılan çalışmalar sayesinde reklam ve tanıtım hizmetleri daha iyi bir süreç içinde ilerleyebilmektedir. Bu süreç içinde en ideal bir biçimde sonuç almak için ise e-postalar gönderilirken bazı şeylere dikkat etmek gerekmektedir. Görsel ve performans yönünden yeterli öğeler ve hedef kitlenin en iyi şekilde seçilmesi gerekmektedir. Bu süreç içerisinde günümüz trendleri göz önünde bulundurularak çalışmaların yapılması daha verimli bir süreç adına iyi olacaktır. Kullanıcıların ilgisine çekebilecek öğelere ihtiyaç duyulacaktır.

Resimde görüldüğü üzere örneğin hazırladığınız şemanın bu şekilde olduğunu düşünelim. Kullanıcılar bu bölümde entegre ettiğiniz şeylere bakarak içeriğinin devamını okuyup okumama kararı vereceklerdir. İşte sizde bu süreçte ilginç yöntemlere başvurmanız gerekmektedir. Siz kullanıcıların yerinde olsaydınız buralarda ne görseydiniz içeriği açıp okurdunuz. Bunun için amaçlara ve işlevlere uygun bir şekilde hareket etmek gerekmektedir. yazacak olduğunuz metin ve bunun yanında koyacağınız görselin birbirlerine uyumlu olması gerekiyor. Yani birbirleri ile tutarlı bir yapıya sahip olup bunun yanında kullanıcı odaklı olması gerekmektedir. Açıklamada yaptığınız metin açık ve net bir biçimde oluşturulması gerekmektedir. Bu süreci ne kadar iyi ilerletirseniz alacağınız verimde ona paralel olarak iyi olacaktır. İşiniz için bu ve bunun gibi durumlar çok önemli olmaktadır.

Önerilebilecek tavsiyelerden bir diğer ise bu alanla ilgili bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Rakiplerinizin bu alanda nasıl yöntemler kullandığını izleyebilirsiniz. E-postalarınız sizi tam olarak ifade edebiliyor mu? Gibi tespitleri yapmanız gerekmektedir. Tasarımlarınızda eksik yanlarınız var mı bunların tespitlerini yapmanız gerekiyor. İyi bir tasarım sürecine sahip olabilirsiniz fakat bu süreçten aldığınız verimi ikiye katlamak için ise test ve analizler yapmak gerekiyor. Rekabet oranının yüksek olduğu bu alanda gerekli test ve analiz işlemleri sizi daha fazla kullanıcı odaklı bir hale getirecektir. Bu alanda da kullanıcı odaklı olmak demek süreci pozitif bir şekilde gitmeye tetikleyen bir etkendir.

Kreatif bir tasarım için neden sınırları zorlamayasınız ki ? Bir ekip iseniz bunun için disiplinli bir şekilde bir sürecin başlangıcını yapabilirsiniz. Ekip olarak en iyi bir şekilde bir beyin fırtınası yaparak bu sayede kreatif fikirler bulabilirsiniz. Süreçte oluşturulan fikirleri bir fikir havuzuna atarak sonuçta iyi bir değerlendirme yapılarak kreatif tasarımlar yapabilirsiz. Son olarak söylenmesi gereken şey ise e-posta tasarımlarınız gönderilmeye hazır ise kitlenizi iyi bilin. Bir kişinin tek bir hesabı yok. Pasif olan onlarca hesap var ve bunlara göndereceğiniz e-postalar sadece zaman kaybı olacaktır. Hedef kitlenizi iyi bir şekilde belirleyerek aktif kullanıcılar ile iletişime geçmeniz gerekecektir. Bu sayede sonuç daha pozitif olacaktır.