H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
8 Mayıs 2015

Php Framework Kullanımı

Frameworklar geliştiriciler için ideal süreçler sunan yapılar olmaktadır. Frameworklar sayesinde kod yazma süreci daha verimli bir şekilde işlemektedir. Geliştiricilerin kullanacakları öğeler bir kütüphaneye eklenerek geliştiricilerin kullanımına sunulmuştur. Bu sayede hazır bir şekilde bu öğelere erişerek kullanmak mümkündür. Forma ait öğeler tablolar vs. gibi her türlü öğe hazır bir şekilde kütüphane haline getirilmiştir. Bu sayede kod yazma süreci zaman yönünden pratiklik kazanmaktadır. Kod yazma sürecinde ne kadar pratik öğeler olur ise sonuç o kadar olumlu olmaktadır. Kullanıcılar için kullanışlı yapılar ortaya çıkarmak için bu ve bunun gibi yapılar çok büyük bir önem düzeyine sahip olmaktadır. Sonuçta bu alanda bir rekabet söz konusu ve kullanıcı tercihleri de bunlara paralel…

Code igniter

Mcv yapısını kullanan bir framework olmakla beraber kodların daha anlaşılır ve derli bir şekilde olmasını sağlamaktadır. Kod yapısının daha düzenli olması da kod yazma süreci için çok büyük anlam ve önem taşımaktadır. Bu yapının sağladığı avantajlardan biri ise seo süreci ile optimize bir şekilde çalışması olmaktadır. Sitenizin bilinirliğini artırmak için bu yapı gayet ideal bir seçim olabilir ve geniş bir kütüphaneye sahiptir.

Laravel

Laravel bu alanda kendini ispatlamış ve bu alanda kullanılan frameworklerin üstünde bir statü kazanmıştır. Laravel kullanım olarak çok geniş kitlelerde olmasa bile hızla yayılmaktadır. Bu yapının avantajları arasında ORM ve kimlik doğrulama gibi yapıların bulunmasıdır. En avantajlı özelliklerinden birisi ise basit bir kullanım sunmasıdır ve pratiklik adına ideal çözümlere sahiptir. Site tasarım sürecinde esnek ve performanslı öğelere bu yapı ile sahip olabilirsiniz.

Zend

Zend kullanımının avantajları kolay kavranabilir bir yapıda olması, kolay uzantılara sahip olması, basitliği ve PHP 5.3 desteği olması olarak belirtilebilir. Zend’in iki versiyonu bulunmaktadır ZF1 ZF2 yer göre daha zor bir şekilde algılanıp kavranması zor, bileşenleri arasında uyumsuzluk, ve performans zayıflığı vardı. ZF2 versiyonu ile bu yapı daha iyileştirildi.

Symfony

Bir diğer framework olan  Symfony ise otomatik bir yükleyici ekler ve daha performanslı bir Php süreci sunar. Bu sayede kod yazma süreci daha pratik bir hale gelir. Kodun kontrolünü iyi bir süreç içinde sizlere sunar. Hakimiyet sizde olduğu zaman kodlar arasında ki bağlantıları daha iyi algılayıp daha akılcı ve mantıksal adımlar atmanız sağlanacaktır.

Kohana

MCV modeline dayalı olarak oop olarak kodlanan bir yapı olmaktadır. Hız konusunda iyi özellikler ortaya koyar. Performans konusunda iyi olması sayesinde gayet pratik bir süreç sunar. Bunun yanında daha net bir duruşu olmaktadır. Net bir duruştan kasıt ise hafif yapısı ile her şeyden az az değilde birkaç yapıda tam olarak çalışır. Kullanım olarak iyi özellikler sunmaktadır.