H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
14 Mart 2018

Pinperest ücretli Aramaya Giriyor: Bilmeniz Gerekenler

Dünyada en büyük platformlardan birisi olan Pinperest belirli ortaklarla yaptığı deneme kampanyaları neticesinde uzun süredir dört gözle beklenilen ödenecek arama alanı uygulamasına geçileceğiniz duyurdu. Ülkemizde o kadar popüler olmasa da en çok beğenilen ve ilgi gören firmaların hizmetlerine ya da etkili pazarlama yöntemlerine bu platform sayesinde ulaşabilirsiniz.  2010 yılından bu yana dünyaca kullanılan Pinperest görsel paylaşım platformudur.  Bu uygulamada kendinize ait limitsiz bir pano sahibi olup, Pinperest de dilediğiniz düzenleme ve paylaşımları düzenleyebilirsiniz.

 Pinperest PPC Nasıl Çalışır?

Pinperest Ad Manager uygulaması h kendisine hesap açan ve en az bir tane pin yükleyen herkese açık bir platform olarak karşımıza çıkıyor.   Oldukça rekabetçi bir alan sunumuna sahip olan Pinperest,  yeni şeyler sunabileceğini ve pazarlamacıların Google Adwers’ten beklediklerin bütün temel performans metriklerini sunabileceğini hedefliyor.  Pinperest bu duyuruyu, E-Bay, Kenshoo b Target gibi ortakları ile yapmış ve bu alanda ürün ya da hizmeti doğru bir biçimde elde etmek için çalıştığı kampanyanın sonuna gelmiş bulunuyor.  Piyasaya sunmuş olduğu kendi kendine ücret ödeme platformu ile kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor.  Bu sayede şirketler Pinperest’e katılabilmek için 3.şahsa ya da başka bir kişiye gerek kalmadan ortaklarının yaşadıkları deneyimin aynısı yaşayabilecekler.  Reklam yönetici ise bu doğrultuda markaların yükselen pinlerini oluşturmalarına ve optimize etmelerine izin verip kampanyalara performansını izleyip rapor edecektir.

 Reklam Veren Şirketler Niçin Pinperest PPC Fark Eder?

Bazı kimseler Pinperest uygulamasının evlat edinme avantajını kazanabilmek arzusu ile arama yapmaya çok istekli olsa da bazı kimseler de bu sosyal platformun ürün ya da hizmetlerini satmak için gerçek bir platform olarak görmeden önce ikna edebilir özelliğini görmeleri gerekiyor. Pinperest reklam veren kullanıcılarını mutlandırmaya çalışan bazı özellikler ortaya koyuyor. Bu özelliklerin bir kısmı Pinperest reklamcılığına yönelik bazı önemli detaylar şunlardır;

Pinperest platformunda yapılan aramaların yaklaşık %97 ‘si markalı ürün değildir

Günümüzde yaklaşık 200 milyondan fazla Pinperest üyesi bulunuyor

Pinperest sosyal platformda yılda milyardan dazla aram yapılıyor.

Ziyaretçiler tarafından kaydedilen pinlerin %75 işletmelere ait olduğu görülüyor.

 Pinperest’i Başarılı Yapacak Şey Nedir?

Pinperest artık kıskanılabilecek konuma gelmiştir.  Ücretli arama platformunda tüketiciler söz konusu rekabet olunca yeteri düzeyde veri sağlayabilmek için yeterince hazır durumdalar. Pinperest geçen sene ki gibi Google aram motorunun resim arama ekibinden iki mühendis tutup, sektörün sunmuş olduğu kapsamlı bilgilere erişim sağladı. Reklam veren şirketlerin dijital bütçelerine yeni seçimler arayan Facebook platformu ile göğe aram motoru kendi başlarının kurbanı olarak görülmektedir.  Google ve Facebook platformunu taklit edenler ödülü az alacaktı. Bu bağlamda Pinperest de kendi doğal USPL lerine tutundu.  Bir sosyal platformu olan Pinperest’in facebook sosyal medya platformuna göre olukça farklı işlevleri bulunmakta olup Google aram motorundan da çok çok farklı bir platforma sahiptir.