H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
7 Kasım 2014

Popüler İçerik Pazarlama Davranışları

İçerik hazırlama kavramı pazarlamanın dijitalleşmesiyle başladığı günden itibaren ortaya çıkmış bir kavramdır. populer-icerik-pazarlama-davranislariİnternetin şu aralar çok sık kullanılmaya başlamasının ardından internette sıkça yayılan web sitelerinin önem kazanması ile belirgin bir şekilde ortaya çıkmış ve bununla birlikte web sitelerini ayakta tutma ve gündemde tutma kaygısı ortaya çıkmıştır. Firmaların kendilerini web sitesi aracılığı ile tanıtmaya başladığı için web sitelerini ayakta tutmak için çeşitli yöntemler karşımıza çıkmıştır. Bu anlattığımız dijital pazarlama yöntemi ile web siteleriniz sürekli ayakta ve canlı olarak tutma fırsatını yakalayabileceksiniz. Dijital pazarlamanın içerisinde yer alan içerik pazarlama ve seo pazarlamadır. İçerik pazarlama yöntemi kişisel ya da kurumsal açıdan doğru ve açık bir şekilde belirlenmiş hedef kitlenin ilgisini çekebilmek. Bu kitleyi elde edebilme ve bu kitleyi harekete geçirerek müşteri aktivasyonu yaratabilme amacıyla üretilen tutarlı içeriği üretme ve yayma işlemlerinin tamamıdır. İçerik hazırlama internetteki potansiyel alıcılara yani müşterilere en iyi ulaşma yöntemlerinden birisidir.

Sosyal medyanın son yıllarda bu kadar popüler olmasının sebeplerinden birisi içerik pazarlamadır. İçerik pazarlama sosyal medyanın etkin ve düzenli bir şekilde kullanılmasına ve müşterilerin sürekli firmayı o markayı takip etmesine olanak sağlar. Yani müşterilerin gözü sürekli firmanızda ve sunduğunuz markalarda olur. İçerik pazarlama sürecinde en önemli ilk etken hedef kitle seçimidir.  Doğru bir hedef kitleye ulaşmak ve ürünümüzü doğru hedef kitlesiyle buluşturmak istiyorsak hedef kitleyi doğru oluşturmamız gerekiyor. Hedef kitle doğru belirlenmezse üretilen içerik pek de anlamlı olmayacaktır.
İçerik pazarlamada yapılan en büyük yanlışlardan biri hedef kilenin doğru belirlenmemesidir. Yani firmalar herkese ulaşmak istiyorlar ve herkese ulaşmak isterken asıl hedef kitlenin ve en önemlisi müşterinin istekleri pek önemsenmiyor. Böyle olunca da doğru strateji yürütülmüyor. Bu sebeple hedef kitle doğru seçilmelidir. Hedef kitle amacına uygun olarak seçildikten sonra bir diğer amaç hedef kitlenin ilgisini çekebilmek, hedef kileye yarar sağlayacak şekilde içerik üretmektir. Bu sayede hedef kile yani müşterilerin gözü o markanın sosyal medya sayfasından hiç ayrılmayacak haliyle de hedef kitlenin kalbi kazanılmış olacaktır.
Sosyal medyada hedef kitlenin ilgisini çekebilmek önemli dedik evet önemli ama bir diğer önemli olan unsur hedef kitlenin yayınlanma zamanı ve nerede yayınlanacak olmasıdır. Çeşitliliği çok olan sosyal medyadan doğru sosyal ağ seçimi yapmak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse hedef kitle eğer lise öğrencileri ise lise öğrencilerinin en çok hangi sosyal medyada zamanını geçirdiğini araştırarak buna uygun seçim yapmak gerekir. Bir diğer önemli unsur ise paylaşım yapılan saatlerdir. Hedef kitlenin ne zaman internete gireceği tespit edilirse daha çok kişiye çok rahat ulaşılabilir. Sosyal medyanın gelişmesi ile müşterilerin markalarla birebir konuşması daha kolay hale geldi. Bu durumda geri dönüş almak daha hızlı ve kolay bir hal almış oldu.