H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
11 Mayıs 2015

Sosyal Medya vs Arama

Pazarlama stratejileri değişip geliştikçe dijital alanlarda da buna paralel olarak yeni gelişmeler ortaya çıkmaktadır. Bu süreçte yapılan çalışmalar ile siteler dha geniş kullanıcı kitlelerine sahip olmaktadır. Örneğin bir e-ticaret sitesi için yapılan seo çalışmaları ve bunun yanında da sosyal medyada yapılan çalışmalar sayesinde daha iyi kullanıcı ilişkileri ortaya çıkmaktadır. Sosyal medya ortamları sayesinde daha iyi bir iletişim süreci ortaya çıkmaktadır. Pazarlama alanında en önemli öğelerden biri reklam ve tanıtım hizmetleri olmaktadır. Reklam ve tanıtım hizmetleri ne kadar iyi olursa pazarlama süreçleri de o derece gelişecektir. Öncelikle sosyal medya gibi organlarda iyi bir takip mekanizmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Facebook bu alanda büyük oranda fayda sağlamaktadır. facebook yapılan reklam ve tanıtım çalışmaları ve bunlara da destekler verilmesi ise daha geniş kitlelere ulaşmak mümkün olmaktadır. Facebook belli bir ücret karşılığında sizin fun sayfanızı veya herhangi bir internet sitenizin tanıtımını yapabiliyor. İşte bu süreçte de Sosyal medya vs Arama yani seo kavramları işin içine giriyor. Bu iki öğede büyük oranda çözüm sağlamaktadır. Facebook’ta yaptığınız çalışmalar sayesinde facebook’ta popüler olursunuz fakat genel olarak bir seo çalışması yaptığınız zaman daha geniş bir kitle tarafından bilinir olursunuz. Twitter’da bu anlamda büyük oranda çözüm sunmaktadır. Sosyal medya organlarından bir diğer olan Pinterestte kullanıcı odaklı olarak çözümler sunmaktadır.

Seo çalışmaları aslında bir site için çok büyük bir anlam düzeyine sahip olmaktadır. Devasa internet dünyasında sitenizin bilinmesi gerekiyor ki kullanıcılarda sizin sitenize gelsin. Fakat bu süreçten en iyi verim almak için iyi bir seo çalışmasına ihtiyaç duyulacaktır. Seo çalışmaları sayesinde kullanıcılar sitenizi daha kolay bir şekilde bulabileceklerdir. Sosyal medyada yapılan reklam ve tanıtım çalışmalarının yanında seo sürecini de en iyi şekilde kontrol etmek alınan verimi maksimize edecektir. Seo çalışması yapılırken bir diğer dikkat edilmesi gereken durum ise backlink çalışmaları olmaktadır. Pr puanı yüksek olan sitelerden backlinkler yaparak daha iyi sonuçlar alınabilir. O site ne kadar popüler ise sizin sitenizde o kadar popüler olacaktır.

Sosyal medya vs arama gibi bir mücadelede her iki tarafta da bazı olumlu ve olumsuz noktalar olacaktır. Örneğin sosyal medya üzerinden yapacağınız çalışmalar ile kullanıcı kitlenizle daha iyi bir ilişki kurarak bunun yanında reklam ve tanıtımlarınızı en iyi şekilde yapabilirsiniz. Bunları da düzenli aralıklarla yaparsanız daha iyi olur. Seo çalışmalarında ise bir kullanıcı kitlesi oluşturmak için tanıtım çalışmaları yaparsınız. Farklardan birisi bu olmaktadır. Seo sürecinizde anahtar kelimeler, etiketler, backlinkler ve bunun yanında diğer düzenlemeler ne kadar etkili olursa sonuçta o kadar pozitif olacaktır. Sosyal medya ve arama karşılaştırılmaları yapıldığında önemli noktalar bu şekilde olmaktadır.