H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
26 Mart 2015

Tasarımlarınızın Daha İyi Olabilmesi İçin Geri Bildirim Verin

Web hızla gelişen alanlardan birisi olmaktadır. Web siteler ve bunun gibi tasarımlardan daha fazla verim almak içinde bazı düzenlemeler yapmak gerekmektedir. Bu düzenlemelerden birisi de geri bildirimler vermektir. Geri bildirimler ile kullanıcılarınız ile hem daha iyi bir iletişime hem de daha verimli bir sürece sahip olursunuz. Bu sayede yapılan çalışmalarınızda ne derece etkili olduğunu tespit edebilirsiniz. Geri bildirim aslında alıcı ve verici arasında geçen bir iletişim sürecidir. Bu iletişim sürecinde kullanıcılarınıza bazı şeyleri izah edebilirsiniz ve bu sayede de bazı tetikleme işlemleri yapabilirsiniz.
Geri bildirimler vererek örneğin kullanıcınıza bu ay geçen ay bu ürünü almıştınız bu ayda böyle bir ürün sizin için uygun fiyatlarla satıştadır gibi bir geri bildirim faydalı olabilir. Bu işin aslında biraz işlevsel yönüdür. Birazda tasarım yönünden bakılırsa tasarımlarınıza da aynı şeyi uygulayabilirsiniz. Örneğin siteniz için bir görüş bildirildi. Bu görüşte de sitenizin tasarımı hakkında bir olumsuz görüş bildiriliyor. Siz ise bu görüşe kısa bir sürede cevaplamalar yapmanız gerekmektedir. Bu görüşü daha detaylı incelemeye alıp daha iyi bir süreç için araştırmalar yapabilirsiniz. Bu araştırmanın yapıldığı süreçte ise günümüz trendleri sizin için iyi bir yardımcı olacaktır. Tasarımlarda dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi ise güncel yapılar olmaktadır. Güncel yapılardan kasıt ise günümüz trendlerinde tasarım örneklerine bakılarak tasarımlarda neler bulunuyor en yeni şeyler neler vs. gibi şeylere bakmak gerekmektedir. Tasarım bir web site için çok büyük bir önem düzeyine sahip olmaktadır. Onun içinde bu süreçte şık ve estetik bir yapı kurulmalıdır.

Kullanıcı siteye girdiğinde büyüleneceği bir tasarım ile karşılaşırsa içerik hakkında da olumlu ön yargılarda bulunabilir. Geri bildirimler yapılarak bu süreç daha iyi bir noktaya taşınabilir. Geri bildirimler amacı ise kullanıcılar ne istiyor vs. gibi soruların cevabını öğrenmektedir. Kullanıcı odaklı pazarlamaların gelişim göstermesi ile kullanıcının da ne istediği önemli olmaktadır. Kullanıcıların kullanmak isteyeceği yapıları bu şekilde bildirdiklerinde ise sizde onlara hemen geri bildirimler yapmalısınız.
Geri bildirimler bunun için etkili bir şekilde yapılması gerekmektedir. Çözüme odaklanmayan geri bildirimler etkili değildir. Kullanıcılar boş bir süreç içerisinde yer almak istemeyeceklerdir. Bunun içinde geri bildirimler kullanıcıların memnun olacağı şekilde ve hızlı bir şekilde yapılmalıdır. Örneğin işiniz ile ilgili bir site tasarımda geri bildirim çok büyük bir önem teşkil edecektir. Örneğin bir e-ticaret siteniz var tasarımınızın ödeme bölümünde yanlış giden bir şeyler var. Herhangi bir kullanıcı size bu durumu bildiriyor. Aslında bunu şikayet amaçlı bile yapsa sizin için iyi bir şeye işaret olacaktır. Sorunun hızlı bir şekilde çözerek bu süreçte performansı yakalayabilirsiniz.