H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
15 Mart 2016

Trendy Web Renk Paletleri ve Materyal Tasarımı

İlginç bir birkaç hafta önce Matt DesLauriers @mattdesl, Jam3’te çalışan bir programcı bize grafik gösterdi. Geliştirme bizim platform üzerinden yürütülüyor. Bildiğiniz gibi Awwwards 2009 yılından bu yana en önemli Web sitelerinde bir şey bize web tasarım ve trend analizi için bilgi temel bir kaynak yapar topluyor.

Bir deney olarak başlayan proje, sadece bazı veri görselleştirme için kazımak için devam etti.  Eğer Awwwards düğümü zamanında görüyor ve karar veriyordum.

Matt Awwwards kazanan her sayfasını galeri ister, sonra site adı, yazar, Tarih, gibi tüm kullanılabilir meta veriler için HTML arar bir araç geliştirdi URL, küçük resim, vb. Her küçük RGB piksel 3 ana renkler bir kaba renk paleti almak için analiz edilir.

Her 3 siteonun birincil renk dağılımını gösteren bir pasta grafik temsil bu parlak veri görselleştirme sonucudur. Görselleştirme Canvas2D kullanarak hale oldu. Birçok açık kaynak araç Node.js, d3.js, Cheerios ve Browserfy gibi mat da yapılmış kullanımı.

1. Büyük renk şemaları ile günün 20 siteleri

Bu makalenin ikinci bölümünde, hangi son birkaç ay içinde yapılmış en mevcut renk paletleri ile bir liste yaptık. Listeen son SOTM içerecektir.

Ekran Resmi 2016-03-15 14.33.42

2. Renkli malzeme tasarım: teori ve araçları

Beklendiği gibi son zamanlarda Google ı/o 2014 örtüsünü açmak malzeme tasarım felsefesi temel renk araçları yayılması olmuştur. Bu son zamanlarda en önemli eğilim olmuştur ve bu yüzden anlamak ve bize malzeme tasarım tarafından sağlanan renk ipuçlarını uygulamak için yardımcı olacak kaynakların bir listesini yaptık.

3. Oluşturma ve renk paletleri anlamak için yararlı araçlar

Bizim kısa seçim renk üzerine ek olarak, biz de çeşitli araçlar, biraz hangisi olacak diye adl yıl şimdi ve diğeri dâhil daha yeni ve yenilik zor görev için benzersiz renk düzeni oluşturma getirdi.

Ekran Resmi 2016-03-15 14.33.54

Coolors

Coolors basit bir şekilde renk kombinasyonları oluşturmak, paletleri paylaşmak ve hatta onları SVG, PDF veya SCSS gibi farklı formatları ihracat için bize izin verir sezgisel bir uygulamadır.

Tylify

Bana stylify bize boyutlandırma ve aralıklar için stil Rehberi renkler, yazı tipleri, dahil olmak üzere bir sitesinin temelleri ile sağlar.

Ekran Resmi 2016-03-15 14.35.20

Paletton

Birlikte iyi iş renk kombinasyonları oluşturmak için bir tasarım aracı

Ekran Resmi 2016-03-15 14.35.33

Renk-Hex

Renk-hex monokromatik renkleri, üçlü renkleri, benzer renkler veya tonları seçmek için yardımcı olan ilginç bir araçtır. RGB, HSL, HSV ve CMYK gibi farklı renk modelleri bizim palette görselleştirmek için bize izin verir. Ayrıca CSS oluşturur. fo Metin gölgeleri, arka planlar, vb http://www.color-hex.com/ için önerilen kombinasyonları ile seçilen renk kodudur.