H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
29 Eylül 2016

UX tasarımı ile güven nasıl güven oluşturulur

Bizler içinde bulunduğumuz dijital manzaraya baktığımızda günlük bazda tercih edilen ürünlerin pek çoğunun dijital yönü ile iç içe olduğunu kolayca görebiliriz.

Bir ürün için herhangi bir web sitesi tasarladığımızda siteyi aktif ettiğiniz ilk andan itibaren bu işi, nasıl algıladıklarını gösteren bir zil sesi tasarımı kullanmak istiyorum.

Kullanıcı deneyiminin asimetrik anlayışı ve i müşteri bilgilerinin kusursuz yol tutuşu: Bunu bilerek, UX tasarım tarzı bizlere çok şey kazandırmaktadır

Öncelikle teknoloji olayların yeni bir çağın başladığını

Ancak, UX tasarımı ile güven inşa kavramını anlamak için, öncelikle kullanıcıların kendileri için güvenin ne anlama geldiğini iyi anlamaları gerekir.

Dürüst değerler  – Bir ürünün açıklaması her ne olursa olsun yapmalıdır. Örneğin ürününüzün Facebook reklam yoluyla daha iyi dönüşüm oranları teşvik ederse, o zaman kullanıcıdan bu konuda kesin ve olumlu sonuçlar bekliyoruz. Öyle olduğundan emin olmak için de, yeterli rehberlikler ve izlenecek yollar izlenerek ürünün tüm kullanıcılar için faydalı olabilir.

Açık iletişim  – Olduğu gibi söylüyorum. Özenli olarak hazırlanmış kopya kimliklere saklanarak değil de kullanıcı güvenini zedelemeyecek şekilde açık iletişim yürütmelisiniz aksi halde verdiğiniz hizmetler konusunda şüphe toplayabilirsiniz.

Kullanıcı koruması  – e-postalar, kredi kartları, hassas dosyaları – – kullanım veri tabanlarının büyük bir büyük ihlallerin yaşandığı gibi neredeyse her hafta tüketicilerin dijital verilerinin güvenliği konusunda da giderek endişeler büyüyor. Müşteriler kullandıkları yöntemlerle  bu özel kullanıcı koruması sayesinde uzun yıllar güvenle yol gidebilir.

,Hassas bilgilerin korunması güvence altına alan bir tasarıma sahiptir ve ziyaretçilere kendi sorunlarına cevap ve çözümler bulabilmesi adına web siteleri üzerinde kolayca gezinme imkanı sağlar.

Anlamlı tasarım: ilk adım tasarımı ortaya çıkartmaktır. Ana sayfa, ürün sayfasını ve bloğunuza ve bilgi bankasına anlamlı birer tasarım gerekmektedir. Tasarım sayesinde bir sonraki sayfaya ziyaretçi ve müşteri kazanımını sağlayabilirsiniz.

Bir yayınlama platformu çalıştırıyorsanız, o zaman web sitenizde yaptığınız her yayına ilişkilendirilirmiş farklı görsel imgeler, bir seçim özelliği olması gerekir. Görüntüler verilen bilgi ile uygun olmalıdır.

Örneğin küçük bir takı işletmecisi sattığı ürünlerin yerine stoklardaki takıların resmini çekerek sitesine koyarsa dükkâna gelen müşteriler hayal kırıklığına uğrayarak güven eksilmesine neden olabilir.

Açık iletişim

İyi tasarlanmış bir açılış sayfası kullanıcılara sunmuş olduğunuz hizmetleri kısaca tanımlamaktadır.  Satışını yaptığınız ürünün amacı açıklayarak ve kestirme ödeme butonu oluşturursanız ancak müşteri kazanabilirsiniz.

Kopya içeriklerin dışına çıkılarak ortaya çıkan içerikleri kısa ve anlaşılır tutun. Bunun yanı sıra zengin resimler ile görsel öğrenme yoluyla ürün hakkında bilgiler edinilebilmesini sağlayın.

UX tasarım kullanarak güven oluşturma

Dijital tasarım çağında, sadece kendiniz değil aynı zamanda web sitenize gelen ziyaretçiler de UX tasarım sayesinde güvenilir web siteleri ile tanışmış olurlar.

İstediğiniz kadar dürüst ve otantik bir  iş yapıyor olsanız da  web sitenizde kullanıldığınız içerik veya tasarımlar  beklenen canlılıkta yapılamadıysa o zamanda güven kaybedebilirsiniz.

UX tasarım ile güven geliştirilmesi, doğal cazip sayfa tasarımları oluşturmak ve istikrar duygusu sağlamaktan geçer.   İroniden daha çok güven verici ilk sinyaller daha önde gelir.