H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
26 Eylül 2016

Web Hayalperestlerine Göre Geleceğin Tasarımları

Her geçen gün internetin hayatımızdaki yeri giderek artmaktadır. Geçtiğimiz on yıl bunun en güzel örneğini oluşturmaktadır.

Karşımıza çıkacak olan 10 yıl içerisinde ise teknolojinin gelişimini hayal etmek zor.  Etkili Web uzmanları ile konuştuğumuzda internet geleceğinin teknolojiye büyük katkılar sağlayacağını ortaya koydular. Ve bizlerle geleceğin tasarımları hakkındaki düşüncelerini paylaştılar

Web tasarımın geleceği ile ilgili düşünceniz nedir? Bir sonraki atılım ne olabilir?

Tabi ki de parçacık tasarımı.  Hayatın her safhasında dijital tasarım ile önemli ölçüde kontrol gerekmektedir.

Bu zihniyet ile dijital ara yüzler için dinlenme ve, devlet olmak gibi modülerlik düşünce demode olur. Bazı gelişmiş kodlu sistemler ve oyunların her birimi, bu yerleşik kendi zeka ve kuralları ile nesneye göre davranış değiştirir.

tasarım anlam kimlikleri ve grafik anlatım çok daha basit ve diğer taraftan daha sofistike (istihbarat sağlanması alaka) üzerinde (bir başka bilinmeyen bir ortamda bir parçacık veya modül olarak görünür) bir taraftan olması gerekir, bu yolu takip etmeyi düşünüyorum.

Piyasada herhangi bir teknolojik ilginç gelişme görüyor musunuz?

NR: programlı vaadi olarak henüz iyi fakat yeterince faydalanılmaması ilginç. Şimdiye kadar gerçekten bir medya optimizasyonu hayal iken yakın gelecekte bu parçacık tasarımı şekillenmesine neden olacak. Gelecekte hayatımıza giriş yapacak teknolojilerin şekillenmesinde büyük  role sahiptir.

Yakın gelecekte kullanıcı deneyimlerini nasıl geliştirmeyi düşünüyorsunuz? Yeni Büyük tasarım nedir?

Tasarımcıları kontrol altına almak, daha modüler tabanlı sistemler kullanmak çok uyumlu ve akıllı ve rolleri üstlenmek isterim. Ama birçok tasarımcı ve danışmanlık o görüşe sahip değil.

Web sürekli değişerek, nereye doğru kaymaktadır?

Mobil cihazlar ve uygulamalar şimdi tamamen bizim günlük hayatımızın içine entegre olduğundan, çoğu web siteleri mobil kullanıcılar bir artış görülmeye başlanmıştır.

Bu da yeni içerikler tüketim modeline duyarlı web siteleri ya da bağımsız mobil sürümlerin çoğalmasını teşvik etmiştir.

Genel olarak web için bir sonraki adım uygulamalardan gelen etkileşim ve UX desenleri benimseyerek olacaktır. Sayfalar arasında gezinmek, geçişler ve animasyonlar çoğunlukla uygulamalardakine benziyor. Estetik, dekoratif elemanlar işlevsel UI kontrolleri ile değiştirilecektir.  Benzer web yakınlaşması bir sürü olacaktır. Zaten şimdi gerçekleşiyor.

Buna ek olarak, web siteleri, web deneyimi tutarlı olacak kameralar gibi donanım, parmak izi tarayıcıları, VR kulaklık vb. ama durumun özel ve içerik tabanlı etkileşim için daha uygun olacak. özellikler içerik ve genel etkileşimli cihazlara bağlıdır.

Web tasarımından sonraki büyük şey sizce nedir? Nerede kaymaktadır?

MJO: İşte soru. Ben sık sık ekibimle görüşmekteyim. kullanışlı ve daha fazla mobil etkileşimli içerik  veya WebGL durumları gibi deneysel ve sürükleyici içerikler  yani aradaki boşluğu bulmaya çalışıyoruz. Buna, biz “sihirli ve mantık tartışması” diyoruz . 

Böyle mikro etkileşimler gibi yeni dijital hizmetleri hakkında çalışmalar yürütmek istiyorum.  Ama benim büyük iş için yenilikçi dijital deneyimler gerekmektedir.

Açıkçası bu konuda farklı düşünen gruplar var bir tarafı yararlıdır ve diğer  taraf sadece Pazar için dijital   üretim  yapanlar var.

Sanal Gerçeklik teknolojisi ve daha popüler hale geliyor olması ve büyük ekran deneyimlerine ihtiyaç olup olmadığı konusunda yapılan tartışma sona erecektir Mobil ve VR sürükleyici mağazalar ve oluşturulan dünyalar ile ilgili görünmeyen ve tecrübesiz dijital formatları için nostalji geri iten bir cihaz haline gelecektir.

Her şey zamanı geldi ve hepsi geri geliyor

Umut verici yeni teknolojiler istense, neye odaklanmak istersiniz?

MJO: kendimi bazen yılbaşı ağacının altında oturan küçük bir çocuk gibi hissediyorum. VR teknolojisini devam eden yükselişten öte yerinde saydığını düşünüyorum.

Makineler tarafından yapılan kontroller,  ortaya çıkan yapay zeka ve hızı bazen beni tüm olanakları ve en kötü durum senaryolarını düşündükçe korkuyorum.

Yakın gelecekte ve mevcut teknolojiler ile ilgili olarak, kendimi WebGL ve her iki amaç için nasıl kullanmam gerektiğini deneyerek buluyorum.

Hayatımıza dâhil olan, cihazların her zaman fikir, teknoloji ve farklı biçimlerde bizlere büyük bir etkisi vardır. İlk rollable cihazlar bilgi, haber ve etkileşim ya da VR ekranı olarak kullanarak, filmler gösteren görüntüleme pazarı ortaya çıkmış durumdadır.