H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
24 Mart 2016

Web Projesi İçin Etkili bir Strateji Geliştirme

Büyük bir Web sitesi tasarımı ile çalışırken web sitesinin çok estetik olması gerekir.  İşinizi online olarak yapılıyorsa bu süre içinde yapıma odaklanmak kolaydır. Bu yüzden iyi düşünülmüş bir pazarlama stratejisi herhangi bir Web sitesi tasarım proje başarısı için önemlidir. Marka veya sanayi ne olursa olsun, işletme hedeflerinizi belirlemek ve bunları gerçekleştirmek için taktik belirlemek gerekir. Bunun için de iyi bir strateji gerekir. Etkili bir pazarlama stratejisi binanın süreci karmaşık olabilir ve bir Web sitesinin denize indirmek önce üç aşamada incelenmesi gerekir:

Keşif aşaması

Bir strateji geliştirme ilk aşamada her zaman anlayışlı ve güçlü bir iş araştırmasına ve odaklı araştırma sürecine bağlıdır. Sanayi ve orada rekabet ortamı hakkında bilgi edinmek için derin bir dalış yaptığını bir strateji ve tasarım açısından her ikisi de, projenin başarısı için şarttır. Geçerli Web sitesi ölçümlerini inceleyerek, rakipler içinde ilgi çekici ve paydaşlar ile konuşmalara sahip gibi nitel ve nicel araştırma karışımı tüm strateji süreci boyunca ilgili olacak bulgular sağlayacaktır.

Nitel araştırmaya gelince, web tasarım projesi kendi işinde nasıl bir rol oynayacaktır, anlamak için kuruluşunuzda anahtar hissesinin sahipleri ile konuşun.  CEO, CMO veya çeşitli pazarlama veya satış takım üyeleri olup, Web sitesinnizin nelere ihtiyacı varsa bunlar hakkında net bir anlayış olmalıdır. “Sitenin optimize edilebilmesi için neler gereklidir ?” veya “geçerli sitelerin sorunları nelerdir ?” gibi sorular sormak Şirketinizdeki bir dijital ekibi daha üzerinde çalıştığınız proje ile uyumlu, bu değil sadece onlarla konuşmak önemlidir. Örneğin, Mayıs satış ekibi Web sitesi ile ilgili değil, ama günün sonunda istemci büyüme için sorumlu olan ve şirketin başarısı için hayati önemi olan onlardır. Web sitesi hakkında ne düşündüklerini ve nerede geliştirilebilir bir anlayış olması, hayati Tasarım Web sitesi yardımcı olacaktır. Bu tür anlayışlar işletmeniz için daha fazla satış üretmek sağlayabilir. Araştırma bu bölümünün amacı sitenize herkes şirketi için bir araç haline ve onların belirli iş ihtiyaçlarına yardımcı ortaya çıkarmaktır.

Atölye Çalışmaları

Benzer bir bakış açısı sunar ve hedef kitlenizi daha marka konumlandırmada yardımcı olduğu gibi ürünleri anlamak ve potansiyel olarak nasıl daha etkili olabilir yöntemleri ile konumlandırma için bazı alternatif belirlemek insanların farklı gruplar ile ana bilgisayar egzersizleri için olanak sağlar. Herhangi bir atölye çalışmasını önce bir oluşturmaları siz veya başka birisi gündemindeki tüm konular ele verir o zaman düzgün her soru için tahsis edilir, emin olmak için bir moderatör olarak hareket edecek kişi belirlenmelidir.  Bu atölye çalışmaları, proje hedefleri ve beklentileri, ölçüm başarı, geçerli site, tasarım ve yapısını görüşleri ile ilgili sorunlar gibi konular adresleri tartışmaya teşvik edilmelidir. Müşterilerinizin güçlü hissetmesi için rütbe ve işin üzerlerinde etkisi vardır. Bu işlem en gerekli unsurlar ve tasarım süreci boyunca adresi her işe belirlemede bir başlangıç noktası olarak kullanılır.

Diğer aşama kantitatif araştırma aşamasıdır. Bu noktada, hedef istatistik tarafından yedeklenir. Üst düzey bulgular toplanır. Hedef kitlenizle ilgili araştırmalar ilgilendiği için ileriye dönük anlayışlar nasıl yapılıyor, erişim sağlamak için ne yapılıyor, öğrenebilirsiniz.  Somut verileri istersiniz. Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını ilgili numaralarını toplamak için anketler aracılığıyla Anketi Monkey gibi bir platform geliştirerek e-posta ya da mümkün olduğunca fazla veri almak için Sosyal platformlar arasında yayabilirsiniz. Sorularınızı hedeflediğiniz kullanıcılar ile bağlanarak veri alabilirsiniz. Nicel veri desteklediğinizi verir.

Denetim aşaması

Keşif aşaması sonunda denetim aşaması olur,  Web sitesi tasarım projeniz için kararınız vericilere sunulur.