H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
10 Mart 2015

YouTube ile Kişisel Marka İnşaası

Sosyal medya araçlarından biri olan youtube firmanız için videoları ile iyi bir içerik yönetimi sunmaktadır. Markanız için youtube de kendi hazırladığınız videolar ile daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz. Youtube bu özelliğinin yanında daha birçok özelliğe sahip olmaktadır. Günümüzde video ve resim gibi öğeler metinlerden daha fazla etkili olup ilgi çekmektedir. Örneğin bir ürün tanıtımında metin yerine ona ait bir video veya resim kullanıcılar tarafından daha fazla kabul görmektedir. Markanız için kişisel bir video yapmanız kullanıcılar gözünde daha iyi bir imaj kazanmanızı sağlayacaktır. Ürünlerin tanıtımında videolar hazırlamanız ürünlerinizi ne kadar değerli yaptığınızı gösterecektir ve onlara bir ağırlık kazandıracaktır.

Kaliteli Videolar

Videolarınızı geniş bir perspektifte değerlendirin. Yani video içerikleri sadece tek yönde değil de çeşitli olması faydalı olacaktır. Komik, tarihsel ve bunun gibi diğer videoları kaliteli bir şekilde sunabilirsiniz. Bunun yanında kendi çektiğiniz videoları da kaliteli görüntü olanakları ile sunmalısınız. Bunun içinde bazı ekipmanlara ihtiyaç duyulacaktır. Yüksek çözünürlükte ki cihazlar daha büyük fayda sağlayacaklardır. Videolar sizin prestijinizi göstereceği için ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi olacaktır. Youtube size çok iyi bir süreç sağlayarak kişisel marka inşasında yardımcı olacaktır. Bunların yanında youtube en çok kullanılan video platformlarından biridir. Bu sayede geniş kitlelere ulaşmanız mümkün olacaktır.

İyi Bir Profil

Youtube de kanal adınızı oluştururken iyi bir seçim yapmalısınız. Çünkü 2. Defa değiştirmeniz biraz zaman almaktadır. Bunun içinde isim seçiminizi değiştirmeyeceğiniz bir şey yapmanız çok önemlidir. Youtube de ki profiliniz uyumlu bir yapıya sahip olmalıdır. Avatarlarınız da buna uygun bir yapıda olmalıdır. Bunların hepsi diğer sosyal medya elemanları ile uyumlu bir yapıda olması faydalı olacaktır. Renk seçimlerinden diğer öğelere kadar uyumlu bir yapıda olursa burada da farklı bir oluşum olmayacaktır. Burada diğer web sitelerinizi de bağlantılar vermelisiniz. Kanalınızı beğenen kullanıcılar direkt olarak sitenize gelmek isteyebilir. Bunun yanında diğer iletişim adreslerini buraya yazmanız gayet iyi olacaktır.

Video Destek

Youtube diğer sosyal medya elemanları ile de çok uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. En basitinden bir video paylaşma işleminde bile bağlantılar bulunmaktadır. Youtube artık sosyal medya paylaşım sürecinin büyük oranda kolaylaştırmıştır. Videoların altında bulunan bağlantılar sayesinde kolay bir şekilde erişimler yapılabiliyor. Video paylaşımın en kolay yollarından biri olan bu yapı sayesinde paylaşım süreci daha verimli olmaktadır. Youtube kanalınızın bağlantısını istediğiniz yere verip kullanıcıyı direkt olarak oraya çekmeniz mümkün olmaktadır. Bu kadar iyi bir yapı videoya dönük bağlantılar ile google arama sıralarında ön planda olmayı da sağlamaktadır. Bu sayede sadece metinsel içerikler değil videoya dönük içeriklerde ön planda olmaktadır.