H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
9 Kasım 2016

Yüksek dönüşümlü sitelerde kullanılan psikolojik taktikler

Her hangi bir ziyaretçi düğmeye tıklayıncaya kadar hiçbir şey olmazken ziyaretçilerin satın lama oranı bir hayli alt seviye sahiptir. iletişim bilgileri isteyen bir siteye kaydolarak  ücretsiz deneme yapılabilme iddiası  ile sonunda satın alma  sağlayan  eylemler  dönüşüm olarak kabul edilmektedir.

Sınırlı bir zaman içerisinde ve acil olarak ortaya atılan tekliflerde siteye giriş yapanlar ihtiyaçları doğrultusunda ve psikolojik olarak satış tekniklerinden etkilenerek satın alma işlemlerini gerçekleştirirler.

İnsanın psikolojisi ihtiyaçları üzerine kurulmuştur. Ancak, duyular meşgul olduğunda beyin aktivitesini izleyen nörobilim olarak bir araştırma yapılmıştır.

Bu yapılan yeni araştırmaya göre e-ticaret işletmelerinin daha fazla dönüşüme teşvik etmek için kullanabilecekleri “hileleri” ortaya koymaktadır.

Bu psikolojiyi kolayca etkileyebilen 5 taktik bulunmaktadır

Renk Psikolojisi

Göre Kissmetrics, alışveriş sırasında insanların% 85’i bir ürünü renginden dolayı alırken satın almak % 80 oranında insan markası için alışveriş yapmaktadır. Birincil tercih renklerden yana olmaktadır. Renklerin etkisi alışveriş konusunda büyük bir etkiye sahiptir.

Bir web sitesi tasarımı sırasında CTA düğmeleri oluştururken ve aynı zamanda bu renkler akılda kalıcı olmalıdır.

Bir e-ticaret sitesi vermiş olduğu hizmetleri aktarırken renkler tasarımın önemli parçasını oluşturmalıdır. Bir site üst düzey bir limuzin servisi yapıyorsa teşvik etmek için mutlaka siyah rengini tasarımında kullanmalıdır yada aynı renk Rolex veya Cartier saatler gibi high-end tüketici ürünleri için de geçerlidir. Gençlik giyim işletmelerin de ise sarı renk tercih edilmelidir.

Renk Psikoloji

Şimdi aşağıdaki renk Infographic dikkate Kissmetrics :

Renkler alımları İnfografiği etkiler nasıl

Bu tarz infografik işletmeleri olanlar müşteri kitlesine uygun renk tercihinde bulunmalıdır.

Özellikle satış için duyuru veya promosyonlar da turuncu veya kırmızı olmalıdır. Bu aynı zamanda turuncu ve kırmızı aciliyet oluşturmak için iyi renkler olduğunu göstermektedir.

Duygusal Psikoloji

İnsanların davranışlarında bazı sürücü duygular vardır – ait olma, ihtiyaç duyma, eksiklik duygusu, ağrı kesici, sevinç, heyecan, üzüntü, aşk için bir ihtiyaç olabileceği düşünülerek   dönüşüm taktikleri işe yaramaktadır.

Önleme Dergisi – onun Yeni Dans Fitness Videolar Promosyon

Önleme

Mor ve pembe tonları ve parlak pembe CTA butonuna – “. heyecan” duygusunu ortaya çıkartmaktadır. Burada operatif kelime  olara hedef  müşteri kadın olduğu için, renkleri dikkat, etmek gerekmektedir.

CTA o Basecamp, bir iş proje yönetimi uygulamasının bir B2B tanıtımında kullanılan biriyle karşılaştırın:

Mavi düğme

çok sayıda BTA düğmesinde duygusal temyiz için  mavi ile çok basit bir tasarım gerçekleştirilmektedir. Burada amaç  – “güven” oluşturmak ve bir renk  ile ağrı kesici  gibi bir  proje ortaya çıkartılarak  istenen amaca ulaşılmaktadır.

Yerleşim Psikolojisi

Web sitelerinde BTA düğmelerinin yerleşimi ile dönüşümleri güvence altına almak önemlidir. Oynar. Nörobilim gözlerin sayfanın ortasına dikkat çektiğini dile getirir.

O CTA düğmesi konulmalıdır. Birden fazla CTA düğmesi varsa, en önemlisi bir şekilde dışarı durmak gerekir. Bu normalde renk kontrastı ve belirli bir hiyerarşi kullanılarak yapılır.

pinterest

Örneğin Pinterest, ziyaretçi kaydolmak için iki yol sunar. Facebook aracılığıyla veya e-posta yoluyla giriş yapılabilen pinterest, kullanıcılar sayesinde bu sayede kolayca bilgi edinebiliyor.

Bu sayede müşterilerin dikkatini üzerine çeken bir tasarıma imza atabilmektedir.

Renk ve yerleştirme yanı sıra, CTA tasarımı da önemli bir rol oynar. Gözleri üzerine çeken kare köşeleri, odak ve dikkat uyandırma özelliği ile bir şey bakarken diğer bir yandan da etraftaki bölümlere göz atmak gerektiğini tetikler.

Dikdörtgen CTA düğmeleri yer ile ilgisini canlı tutmak için kenarları kıvrık olmalıdır. Aşağıdaki CTA düğmeleri için A / B testi sonuçlarına bakın. Renk ve düğme şeklindeki uygulamalar hem değişti ve dönüşümlerde 35,81% artış ile sonuçlanmıştır.