H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
23 Şubat 2018

Instagram İçerik En İyi Uygulama: Global Markalardan Örnekler Kazanın

 İnstagram nedir diye sorulduğunda j herkes basitçe bir fotoğraf ve bilgi paylaşma uygulamasıdır diye cevap verebilir.  Sosyal medya platformlarında yer alan instagram ile insanlar İnstagrama uygulamasına hesap açtıktan sonra kendi hesaplarına arkadaş ekleyip,  mesajlaşabileceği ve görsel resim ile metinler paylaşabileceği de bir platformdur.  Facebook da benzese de Facebook uygulamasında daha farklı bir sosyal platformdur. Çünkü instagram ürün ve hizmetler için ziyaretçilerin etkileyen başarılı bir çevrimiçi platformdur. Bu uygulama içerisinde de  bazı markalar sıra dışı   yollarla içerikler   kullanıyor.  İşte dünya çapında markalardan güzel örnekler

Mercedes Benz İnstagram Hesabına İşlerini Planlı Yürüttüklerini Paylaşıyor

  Mercedes –Benz işlerini nasıl organize ettiğini İnstagram hesabında ziyaretçileri ile paylaşıyor.   Ayrıca İnstagram reklamları için hem Facebook hem de İnstagram reklamlarında siteye yapılan ziyaretlerin yaklaşık % 55’lik bir artış ile 14 puanlık yükselişe getirdiği ve Facebook’un doğrudan yanıt reklamları ile birleştiği zaman site ziyaretlerinde yaklaşık % 520’lik bir artışla yükseldiği saptandı.

Qantaş’da Ziyaretçiye Duygusal Etkileşimde bulunmak İçin Mevsimlik Video ve Fotoğraflarını İnstagram’da paylaşıyor?

Yıl boyunca pazarlama kampanyalarını şekillendirmek yeni ve kolay bir şey değildir.  Havayolu şirketi Qoantas da İnstagram hesabına yaz sezonunda seyahat etmek ya da memleketine dönmek isteyen genç kitle ile etkileşimde bulunmak istiyordu.  Verilere göre Qantaş’ın hizmetlerini fotoğraf ya da video kampanyası bir ilk ve tek Avusturya markası olduğu görülüyordu. Firma kriket, sörf ve dönem boyunca havalimanlarında tekrar bir araya gelen gerçek ziyaretçileri 20 saniyelik video kliplerini çekip,  yolculuğa çıkış vs. tarzında yaz hatıralarını İnstagram ‘da paylaşmaya çalışıyordu.  Karşılık olarak da marka reklam çağırma modülünde %30’luk bir puanlık kaldırma ile mesaj ilişkilendirmesinde %4’lük bir puanlama görüyor.

    Çin yayıncısı da mevcut içeriklerinden en iyi ve kaliteli bir şekilde geri dönüştürebilmek ve ABD izleyicisine ulaşabilmek için instagram uygulamasını en iyi ve başarılı bir şekilde kullandı. Bir dizi filmi,  CCTV belgeselinden gelen sıra dışı anları 20 saniyelik bir video kliplerini İnstagram bliplerin şekline getirerek,  platform üzerinde paylaştı. Yayınlanan içerikler ise ABD’li genç izleyici kitlesi ile bağlantılıydı.   Videolara 25 ile 34 yaş grubu arasında 3.7 milyon kişi tarafından izlenildi.  Ve bu reklam ise 6 puanlık bir artış görüp, marka bilincinde de 4 puanlık yükselişe geçti.

Birchbox’da Video Klipleri ile Kullanıcıları Etkiledi, 

Birchbox da kısa zaman önce İnstagram hesabında yayınladığı ideo klipleri ile nişan alıp,   ürün kutularını tanıtmaya başladı.  Güzellik ürünleri aboneliği hizmeti sunan Birchbox marka ve kutusunu açılımına ilişkin online  video trendini benimseyip gerçek personelinin kutu içerisine girmesi ve ürünlerini denediğinizi video klipler ile instagram hesabı ile kullanıcılara gösterdi.  Videolar bana göster tarzındaki blog yayınlarını da yansıttı.  Birchbox kampanyanın marka bilinirliliği konusunda 12 puanlık bir yükselişe geçti.