H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
22 Mayıs 2019

Mozilla, Firefox’ta yeni kripto kaldırma özelliğini kullanıma sundu

Popüler tarayıcı çözümü Mozilla Firefox, internet kaynaklarının gizlice madencilik kripto para birimlerinden bilgisayar kaynaklarınızla engellenmesi için uzun süredir beklenen sistemini başlatıyor.

Bugün itibariyle, Firefox ‘ Nightly ve Beta tarayıcılarının kullanıcıları, kripto-jacking komut dosyalarını (rezil CoinHive gibi ) otomatik olarak engelleme seçeneğiyle donatılmıştır .

Yasadışı şifreleme madenciliğine ek olarak, en son Firefox güncellemesi, internet kullanımını izlemek için kullanılabilecek bilgisayar yapılandırmalarının anlık görüntülerini (çerezler temizlenmiş olsa bile) toplayan “parmak izi” komut dosyalarını engelleme özelliği de içeriyor.

“ Disconnect ile işbirliği yaparak parmak izi ve kripto madenciliği betikleri sunan etki alanı listelerini derledik ” açıklamasını yaptı. “Artık en son Firefox Nightly ve Beta sürümlerinde, kullanıcılara İçerik Engelleme koruma paketinin bir parçası olarak her iki tür komut dosyasını da engelleme seçeneği sunuyoruz.”

Bugün, Firefox’un yeni engelleme sistemi tarafından desteklenen 20’den fazla kripto kaldırma komut dosyası var. Dikkate değer bloklu madencilik komut dosyaları CoinHive , JSE ve MineXMR içerir.

Mozilla, kullanıcıları varsayılan olarak etkinleştirmek için yeni kripto giriş korumalarını denemeye istekliydi. İşlevsellik, Firefox Nightly build 68 ve Firefox Beta build 67’ye dahil olduğunu belirtti.

Yeni özelliği açmak için, Firefox kullanıcıları aşağıdaki adımları izleyebilir:

  • Firefox ana menüsünü tıklayın

  • “Tercihler” i seçin

  • “Gizlilik ve Güvenlik” sekmesine tıklayın

  • “İçerik Engelleme” altında, “Özel” i tıklayın

  • Son olarak, her ikisini de engelleyen “Kriptomerler” ve “Parmak İzleri” öğelerini kontrol edin.

Mozilla, “Etkin hale getirildiğinde, kripto madenciliğine veya parmak izine katılmak için Disconnect tarafından tanımlanan tüm komut dosyalarını engelleyecektir” dedi Mozilla, korumaların önümüzdeki haftalarda Nightly’de açılacağını belirtti.

Mozilla, bazı ekiplerin yanlışlıkla kara listeye alınabileceği konusunda uyarırken, dev ekibi yeni engelleme özelliğini ortadan kaldırmaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda, kullanıcıların bu sorunları “İzleme Koruması” kalkanına tıklayarak doğrudan tarayıcı içinde bildirmeleri önerilir.