H O K K A
Haber Yazılımında Kampanya İncele
20 Ekim 2016

Uygulama Anatomi Hakkında (iOS Sözlüğü)

UI tasarımcısı olarak, işinizde fikirler iletişimi esastır. Terimleri tanımlayan ve ortak bir dil kullanarak, uygulanan tasarımlarda mühendisler kendi işlevlerini ifade edebilmeleri için fayda sağlamaktadır.

Bu tanımlar düz çekilir iOS HIG dır. Belge de yer alan dolambaçlı ve zor anahtar terimleri aramak için kullanım imkânı sunar ve fotoğraf örnekleri ile kolay bir uygulama oluşturduk.

Sizlerde eğer indirirseniz HoverSee Safari veya uzatılması için Imagus Chrome için, sayfayı terk etmeden görüntüleri ön izleme yapabilirsiniz.

Eylem – işlevin veya başka bir uygulamanın kapsamın içeriğini görüntülemek demektir

Eylem levha – bir görev ile ilgili seçimleri kullanıcı başlatır ve bir dizi halinde görüntüler

Etkinlik – Bir etkinlik görünümü denetleyicisi üzerinden erişilebilirlik sağlar. bir sistem tarafından sağlanan veya özel görev temsil etmekte olan o anki içerikle çalışabilir.

Etkinlik Göstergesi – bir görev veya sürecin ilerliyor olduğunu gösterir.

Etkinlik halka – Eleman Taşı olarak karşı bireyin ilerlemesini gösterir ve hedefleri bulur. Uygulamalar bir Etkinlik halka göstererek içi sağlık ve wellness teklifleri artırabilir.

Etkinlik görünümü denetleyicisi – bazı belirli içerikler üzerinde sistem üzerinden hareket edebilirlik sağlar. Ve sağlanan ve özel görevleri listeleyen bir geçici bir görünüm sunar.

Uyarı – insanlara bir uygulama veya cihaz kullanımını etkileyen konularda önemli bilgiler verir.

Apple Pay – A kullanıcıların ödeme yapmasına izin verir ve mobil ödeme, dijital cüzdan hizmeti ( Apple ürünlerinin belirli modellerde yerleşik ) sunar.

B

Rozet – bekleyen bildirim öğelerinin sayısını görüntüleyen küçük kırmızı oval buton (bir rozet bir uygulamanın simgesinin sağ üst köşesine görünür)

Banner – ekranda görünür ve daha sonra bir kaç saniye sonra kaybolur. küçük saydam bir görünüme sahiptir. Kullanıcılara ayrıca Kilit ekranında ve Bildirim Merkezi Bildirim görünümünde afiş sürümünü görebilirsiniz. Afiş, iOS bildirim mesajı ve uygulama simgesinin küçük sürümünü görüntüler.

Barlar – Kullanıcıların gezinmek veya eylemleri başlatmaları için  yardımcı olduklarını kullanıcı kontrollerini bildirir.

C

Toplama görünümü – öğelerin sıralı bir koleksiyonunu yönetir ve özelleştirilebilir bir düzen içinde bulunmalarını sağlar.

Düğme eklemek – kullanıcı bir metin alanına veya diğer metin tabanlı görünüme var olan kartvizit eklemek için kullanılır.

Konteyner görünümü denetleyicisi -. Sistem tanımlı konteyner görünümü denetleyicileri örnekleri sekme çubuğu görünümü kontrolörleri, navigasyon görünümü kontrolörleri ve bölünmüş görünüm denetleyicileri sağlar.

İçerik görünümleri – app-özel içerik bulunduramaz ve kaydırma, ekleme, silme ve öğelerini yeniden düzenlenmesi olarak davranışları etkinleştirebilmenizi sağlar.

Kontroller – eylemleri gerçekleştirir veya bilgileri görüntüler.

Özel klavye – Uygulama Uzantısı özel bir klavye ile iOS sistemi klavye yerine kullanılır

D

Tarih seçici -, dakika, saat, günler ve yıllar olarak tarih ve zaman bileşenlerini görüntüler.

Detay açıklama düğmesi – Bir öğeye ilişkin ek ayrıntıları veya işlevleri açıklar.

Belge sağlayıcı uygulama uzantısı – Erişim ve dosyaların bir depo içerisinde yönetilmesini sağlar. Uzaktan deponuzda var olan belgeleri yönetmenizi sağlar.  Çeşitli belge biçimlerine izin verir.

H

Homekit – insanlar aksesuar üreticisine bakılmaksızın iOS cihazlarda kontrol etme, ev otomasyon uygulamalarını kullanabilme ve evlerinde bağlı aksesuarları yapılandırmak için kolaylık sağlar.

iAd tam ekran afiş – Tam ekran afiş ekranın birçok bölümünü yada tüm alanını kaplar. Bu ekran uygulama akışı sırasında ya da belirli yerlerde belirli zamanlarda genellikle görünür.

iAd orta boy dikdörtgen afiş – Bir orta boy dikdörtgen afiş standart afiş davranışını sergilemektedir.

iAd standart banner – Bir standart banner ekranın küçük bir alanı kaplıyor ve genellikle işleminiz devam edinceye kadar ekran görünür olarak devam ediyor.

. Standart bir başlık görüntülemek ve düzen içinde afiş görünümü sağlamak için uygulama ekranları tercih ediliyor.

Resim görünümü – bir görüntü veya animasyon görüntü serisini görüntüler.

Uygulama içi satın alma – insanlar tasarım mağazasından dijital ürün alışverişi yapabilir.

Bilgi Düğmesi – bazen geçerli görünümün arkasında, bir uygulama hakkında yapılandırma ayrıntılarını ortaya çıkartmanıza yardımcı olur.

L

Etiket – statik metin görüntüler

Yerel Bildirim – bir uygulama tarafından Tarifesi her ne olursa olsun uygulamanın şu anda ön planda çalışıp çalışmadığını ve iOS tarafından teslim edilir. Örneğin, bir takvim veya yapılacak uygulaması yaklaşan bir toplantı veya vadesinde insanları uyarmak için bir yerel bildirim zamanlayabilirsiniz

M

Posta ana ekran hızlı hareket – Ana ekrandan yararlı bir uygulamaya özgü eylemleri gerçekleştirmek için kullanıcılara hızlı bir hareket imkânı sunar.

Harita Görünümü – Coğrafi verileri sunar ve yerleşik Haritalar uygulaması tarafından sağlanan işlevselliği destekler.

Modal Görünüm – modally tarafından sunulan mevcut bir görevi veya iş akışı çerçevesinde kendi kendine yeten işlevsellik sağlar.

Multitasking – insanlar son kullanılan uygulamalar arasında (uygun iPad modellerde) olduğu gibi birden fazla uygulamayı tek bir ekran üzerinde görüntülemek ve değiştirmek için izin verir

N

Bar- Navigasyon kullanıcılara veri hiyerarşisi çapraz için kolay bir yol verir. Navigasyon çubuğunun başlık kullanıcılara hiyerarşide mevcut konumunu gösterebilir; geri düğmesi kolay önceki seviyeye dönmek için yapar.

Ağ Etkinlik Göstergesi – Durum çubuğunda görünür ve ağ etkinliği oluştuğunu gösterir.

Bildirim Uyarısı – ekranda görünür ve göreve ait kullanıcı etkileşimi gerektirir. Standart bir uyarı görünümü sağlar. Kullanıcıların Seçenekler düğmesine dokunduğunuzda yukarı ortaya çıkar ve dört  farklı eylem ile uyarı mesajı verir.

P

Sayfa kontrolü – kaç adet açık sayfa olduğunu gösterir.

Sayfa görüntüleme denetleyicisi – – çok sayfalı içeriklerde kaydırma veya sayfa kıvrılma ile geçişleri yönetmek için kullanır.

Geçer – uçuşlar için check-in almak, sinema bileti olsun çeşitli kuponlar olsun hepsinin yerine geçer.

Tepe ve pop gözetleme – Kullanıcıların bir öğeyi ön izlemesi ve mevcut bağlamda bırakmadan ilgili eylemleri gerçekleştirmeyi sağlar

Fotoğraf düzenleme uygulaması uzantısı – Fotoğraflar uygulaması içinde bir fotoğrafı veya videoyu düzenleme olanağı sağlar.

Seçici – bir kullanıcı, tercih ettiği değerler kümesini gösterir

Popover – insanlar için geçici bir görünüm ekran alanında bir denetim ya da tap zamanını ortaya çıkabilmektedir.

İlerleme çubuğu – (Posta araç çubuğu ile burada gösterilmektedir) bilinen bir süresi vardır ve devam eden görev ya da sürecin ilerlemesini gösterir.

R

Kontrolü Yenile – tipik olarak bir tabloda yenileme denetimi, kullanıcı tarafından başlatılan içerik yenileme işlemini gerçekleştirir

Uzaktan bildirim / Push bildirim – uygulaması yüklü olan tüm cihazlara bildirim sağlar. Apple Push Notification hizmeti, bir uygulamanın uzak sunucu tarafından gönderilmesini sağlar.

S

Kapsam çubuğu – Kullanıcıların arama kapsamını tanımlamasına yardımcı olur. Kapsam çubuğu sadece bir arama çubuğu ile birlikte kullanılabilir.

Kaydırma görünümü – insanlar kaydırma görünümün sınırları sayesinde daha büyük içeriklere ulaşmasını sağlar.

Arama çubuğu –  kullanıcılara metin, içerisinde bir arama işlemi için girdi olarak kullanılır.

Segment kontrol – kullanıcılara farklı kategorileri veya ekrandaki içerik yönlerini görmek için bir yol gösterir; yeni bir ekran navigasyonuna izin vermez.

ShareApp uzatma – diğerleri ile bir web sitesi ya da Mesaj içeriği paylaşmayı sağlar.

Hisse ekranı – Kullanıcıların A popover uygulamaları ile içerik paylaşmak için seçenek sunar.

Slider – Kullanıcıların izin verilen değerlerin bir aralığı boyunca bir değer ya da süreç ayarlamaları yapmalarına izin verir.

Bölünmüş görünüm denetleyicisi – bir tam ekran görünümü denetleyicisi ve üzerinde iki çocuk görünümü denetleyicisi sunumunu yönetir.

Durum çubuğu – aygıt ve mevcut çevre hakkında önemli bilgileri görüntüler.

Step – arttırır veya sabit bir miktarda bir değerini azaltır.

Anahtarı – iki adet birbirini dışlayan seçenekler veya özellikler.

Sistem düğmesine – Bir uygulamaya özel eylem gerçekleştirir.

T

Tab Bar – içerik veya işlevsellik anlamında çeşitli akran kategorilerini görüntüler. Bir sekmeden diğer sekmelere kategoriler arasında geçiş yapmanızı sağlar

Tablo görünümü – tek veya birden çok sütun ve bunların ayrı bölümler halinde ya da gruplar içerisinde yer alan liste tarzı bilgileri küçük halde göstermeye yarar.

Geçici görünümler – Bir ppear kısaca kullanıcılara önemli bilgiler veya ek seçenek, işlevsellik sağlar.

Metin alanı – viewA metin görünümündeki metni tek bir satır kabul ediyoruz ve kullanıcı girişi ile ortaya çıkan metni atfedilen birkaç satırlık metin görüntüler.

Metin görünümü – Bir metin görünümü kabul eder ve atfedilen birkaç satırlık metini görüntüler.

Bugün eklendi – Bildirim Merkezi Bugün görünümünde hızlı bir görevi gerçekleştirmek için Uygulamada  hızlı bir güncelleme uzantısı sağlar.

Araç Çubuğu – ekran veya görünümde nesnelerle ilgili eylemleri gerçekleştirmek için kontrol hizmeti sağlar.

Araç çubuğu düğmesi – Bir araç, bir gezinti çubuğu veya sekme çubuğunun benzer olsa da, navigasyonu izin vermez. Bunun yerine, geçerli ekran içeriğinde bir araç çubuğu ile kullanıcılar kontrol izni sağlar.

W

Web görünümü – zengin bir web görünümü olarak HTML içeriğini görüntüleyebilen bir bölgedir.